SCHOPJES, EXTRA KILO’S EN HUMEURIG ZIJN | ZWANGERSCHAPSUPDATE #24

Vanaf nu ga ik jullie regelmatig meenemen in een zwangerschapsupdate waarin ik vertel hoe het met mijn zwangerschap gaat. Je leest het allemaal! Inmiddels zit ik in mijn 24ste week en het komt allemaal steeds dichterbij! Het begint ook steeds spannender te worden. Nog maar 3 maandjes en dan sluiten wij een wereldwondertje in onze armen. Hoe bijzonder! Lees je mee?

De baby

Ik voel heel duidelijk dat de baby met de beentjes naar beneden ligt. Ik kan me eigenlijk niet meer herinneren of ik dit bij Sten en Dae ook zo sterk heb gevoeld. Toch maar eens vragen hoe dat precies zit als ik bij de verloskundige ben. Duidt dit op een stuitligging of komt er nog een periode waarin de baby van positie gaat wisselen?

Schopjes

Het blijft grappig om op telkens op dezelfde tijdstippen de baby te voelen bewegen in je buik. Elke nacht word ik er wakker van. Zo ook vroeg in de ochtend. Dae heeft weinig interesse voor zo’n bewegend mensje in mijn buik, maar Sten voelt regelmatig aan mijn buik en vraagt dagelijks of de baby nu al wakker is.

Fysiek

Deze zwangerschap is zoveel zwaarder dan de anderen. Ik ben natuurlijk bijna 8 jaar ouder dan bij de eerste en de zwangerschappen hiervoor zorgen er ook voor dat ik toch minder sterk ben denk ik. Mijn bloeddruk blijft nog laag en dat zorgt er voor dat ik regelmatig sterretjes zie, duizelig ben of (dreig) flauw te vallen. Ik word ook regelmatig terug gefloten door mijn lijf dat ik te veel heb gedaan. Afgelopen donderdagavond heb ik zo’n hevige pijn in mijn buik gehad, dat ik toch wel een beetje stress kreeg. Ik was alleen thuis met de kids en dat werkt dan ook niet echt mee. Gelukkig is het in de loop van de nacht weg getrokken en heb ik toch nog een paar uur goed kunnen slapen. Deze week staat er nog een suikeronderzoek op de agenda. Meer daarover lees je in de volgende update!

Gewicht

Okay, ik kom vele malen meer aan dan bij de andere zwangerschappen. Bij Sten kwam ik in totaal 11 kilo aan, bij Dae 14 kilo. Momenteel ben 7 kilo gegroeid. Waar stopt dit? 😉

Zwangerschapskwaaltjes

Ik ben in het begin van de zwangerschap heel veel ziek geweest. Bij de andere zwangerschappen was dit ook al het geval. Ik kan niet echt zeggen dat ik veel last heb van kwaaltjes, ik neem maar zoals het komt. Maar wat wellicht heel herkenbaar is… midden in de nacht wakker liggen van het vele piekeren, ontzettende drang naar bepaald voedsel, chocolade en met momenten echt humeurig zijn… Sorry allemaal 😉

Heb je nog specifieke onderwerpen die je graag terug leest in mijn volgende zwangerschapsupdate? Please comment!

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.