ZIEKJES, FEESTJES & PARTIJTJES | WEEKBLOG #3

Genoten van een lekker lang weekend met fantastisch mooi weer! Ik houd zo van deze tijd van het jaar. Althans, als het lekker warm is!  😉 We bezochten een leuke herberg in Brabant, zijn lekker gaan uiteten met de familie en hadden nog een verjaardag! De hele week is terug te lezen in deze weekblog. Fijne  dag allemaal!

Zondag 20 mei

Vandaag is het eerste pinksterdag. Ik heb helemaal niets te missen deze dag. Bij het opstaan voelde ik me echt al beroerd en na een half uur beneden te hebben gezeten, besloot ik terug naar bed te gaan. De rest van de dag heb ik in bed gelegen en proberen te slapen. Zo´n ongelooflijke hoofdpijn en niets binnen kunnen houden. Op het einde van de dag was ik echt een totje! Gelukkig is Sander thuis, hij heeft er een leuk dagje van gemaakt met de kindjes. ´s Ochtends heeft hij Sten opgehaald bij zijn zus. Die had een logeeravondje en had het super leuk gehad met zijn kleinere neefjes. Verder lekker even naar de voetbal geweest, frietjes gegeten en de dag afgesloten met een lekker ijsje op het terras bij de ijssalon.

Maandag 21 mei

2e Pinkersterdag. Hoera, ik word redelijk fit wakker! Ik ben helemaal blij, want we hebben al zo weinig tijd met het gezinnetje. De ochtend spelen de kindjes lekker buiten en wat binnen, Sander werkt nog aan een groot issue op zijn werk en ik rommel wat in huis. Tegen de middag brengen we even een kort bezoekje aan de broer van Sander en zijn gezin en rijden we door Aarle-Rixtel. Daar zit Herberg De Brabantse Kluis. Een echte aanrader! 

We besluiten  daar lekker in het zonnetje te zitten en een heerlijke lunch te bestellen. De kindjes spelen lekker tussen de koeien. Er staan ook een aantal kalfjes die de kindjes kunnen aaien. Wat is het toch een mooie locatie. En zo fijn, alles op de binnenplaats is afgesloten, dus ze kunnen lekker zelf rondhuppelen. We hadden gepland staan om een wandeling er aan vast te knopen, maar door de warmte doen we dat maar niet. In de middag rijden we op ons gemakje richting huis en schieten nog snel langs de ijscotent in ons dorp. Thuis schiet Sander meteen de tuin in om gazon te gaan maaien, de beregening af te gaan stellen en kunstmest te strooien. Ik bereid het avond eten voor en de kindjes kijken even een filmpje op Netflix. Na het eten gaan de kindjes met Sander in bad en liggen ze er voor half 8 al in. Lekker de avond aan onszelf. We kijken de laatste twee afleveringen voor de Netflix-serie “Safe”. Vorige week zijn we van start gegaan met het kijken van deze serie, dat las je in de weekvlog van vorige week.

1e schooldag van de week is aangebroken en zoals elke maandag breng ik zelf de kindjes naar school. Vanuit school rijd ik direct door naar mijn werk. Meestal begin ik tussen 08.20 en 08.45 uur. Ik ben bijna twee weken niet op kantoor geweest, dus ik klets wat bij met mijn collega’s en spreek kort even alles door wat er de afgelopen weken is gebeurd. Tijd voor een bakkie koffie en ik start mijn laptop op om al mijn mails door te gaan nemen. Normaal gesproken doe ik dat op een van mijn laatste vakantiedagen. Ik vind het fijn om helemaal “bij” te zijn als ik weer de eerste dag op kantoor ben en vind het vaak zonde om een hele voormiddag mails te gaan doornemen. Maar helaas, zat de lader van mijn laptop niet in mijn laptoptas en werd ik dus gedwongen om het gewoon te laten wachten. En ik moet je eerlijk zeggen, dat beviel best goed! 🙂 Ik zorg dat ik meestal rond 17.15 uur a 17.30 uur naar huis rijd. De avonden met kinderen zijn als je werkt gewoon zo kort en het is zo hectisch. Ik schreef er al een keer eerder een leuke blog over: “Het helse avon(d)(t)uurtje!” Ik weet zeker dat het herkenbaar is voor de werkende ouder!

Dinsdag 22 mei

Vandaag start ik wat later al gebruikelijk op kantoor. Een extra korte week, omdat het gisteren tweede Pinksterdag was. Een leuke dag vandaag! Ik ga een bezoekje brengen aan onze monteurs van de Service Werkplaats. Om het te bedanken heb ik een taart besteld.Samen met mijn collega’s verrassen de mannen. Wat een leuke club zeg! Ze doen zeker hun naam eer aan. SERVICE werkplaats. En zo voelt het ook… Ze zijn stuk voor stuk zo behulpzaam en het is gaaf te zien dat zij graag mee werken aan mijn plannen voor goede content.  Dat verdient überhaupt een taart 😉

 

Woensdag 23 mei

Ik ben vandaag vrij en zoals elke woensdag breng ik de kindjes naar school met de auto. Ik heb nog steeds weinig energie, maar besluit toch om weer eens op mijn spinning fiets te stappen op de sportschool. Ik fiets rustig, probeer goed naar mijn lichaam te luisteren. En zo lukt het toch om een uurtje vol te maken. Thuis werk ik nog wat aan mijn blog en zoek nog wat zaken uit voor onze aankomende vakantie naar…. I B I Z A !  🙂
In de middag haal ik Sten op bij een vriendinnetje. Ze hebben heerlijk slijm gemaakt. JAK! We eten een beetje op tijd, want in de avond gaan we met bomma & bompa (mijn opa en oma) een ijsje eten in de ijssalon. Bompa is 81 geworden! Wat een leeftijd. En altijd nog fit! Wat ben ik toch een bofkont dat ik hen nog om heen heb en dat we de kans krijgen dat mijn kids mijn eigen opa en oma leren kennen.

M’n schenken op een hoop gooien…

Donderdag 24 mei

Een dag as usual op kantoor. Ik werk aan mijn content plan wat je in de vorige weekblog kon lezen. Ik werk wat langer dan normaal waardoor ik pas om 18.15 uur thuis ben. Sander is iets eerder thuis dan normaal. Hij bakt lekkere pannenkoekjes met de kids. Hij moet deze avond nog naar een zakelijk afspraak en ik ga naar het verjaardagsfeestje van bompa. Hij heeft besloten om het buiten de deur te gaan eten, dus wordt heel de familie getrakteerd op een etentje! De ochtend komt vroeg, dus om 22.30 uur besluit ik mijn bedje in te duiken. M’n schenken op een hoop gooien, zeggen Sander en ik altijd tegen elkaar 😉

Vrijdag 25 mei

Ik sta lekker op tijd op. Ik houd niet van haasten in de ochtend. Zeker niet sinds ik kindjes heb… Wij hebben dus bijna altijd tijd over in de ochtend. In die tijd mogen ze dan altijd even een filmpje kijken op Netflix. Tegenwoordig is het Dolfje Weerwolfje. Best spannend voor de kids, maar ze kunnen er geen genoeg van krijgen.

 

 

Zaterdag 26 mei

Het is nog steeds bloedmooi weer in Brabant. En daar profiteren we van! Vandaag hebben we de familie uitgenodigd om bij ons te komen BBQ-en. Ik maak (bijna) alles lekker zelf. Fruitsalade, salade van watermeloen, rode ui, munt en evt. feta en een tomaten-uien salsa met verse basilicum. In de middag doe ik even een lang tukkie. Ik heb de afgelopen week slechte nachten gehad. Ik denk met name door mijn hooikoorts. Dat hakt er in. Na mijn schoonheidsslaapje is de familie er. Er wordt gezwommen, gretig gebruik gemaakt van de waterschuifbaan in de tuin, de zandbak wordt leeg gehaald en de sproeier wordt op de trampo gezet. Van 15.00 tot 21.30 uur ging kind aan ze gehad. En wij… wij hebben heerlijk kunnen eten en lekker bij kunnen kletsen. Wat een heerlijke dag weer.

Volgende week staat er weer een nieuwe weekblog voor jullie klaar…

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.