GIPSKAMER, THE US EN LEKKER BORRELEN | WEEKBLOG #2

Super leuk alle lieve reacties na mijn eerste weekblog vorige week! Zoals ik al aangaf, ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt en het is  gewoon lekker om de week “van je af te schrijven”. Deze week ging ik weer naar kantoor na een fijne vakantie. Het was direct een super drukke week. Sander zat in de US, Sten moest weer naar het ziekenhuis, werken, bloggen, huishouden en de wil om te sporten (maar helaas…). Dat laatste heb ik ook al ruim 3 weken niet gedaan vanwege mijn vakantie en het ziek zijn tussendoor. De hele week is terug te lezen in deze weekblog. Fijne zondag allemaal. Geniet van je extra lange weekend!

Zondag 13 mei

 

Vandaag is het moederdag. En ik werd in de ochtend meteen verwend met bergen knutsels van de kids. Zo lief… Zo trots zijn ze op wat ze allebei gemaakt hebben. En dat maakt mij dan ook trots. Uiteindelijk stonden we op tijd op. Sander pakte alvast zijn spullen voor de US en voor het voetballen. Om kwart voor 10 vertrok Sander en realiseerde ik me dat ik de rest van de dag of thuis zou zitten of hem achterna kon gaan en het een voetbalzondag zou worden. Happy Mothersday!  😉
Sten verveelt zich enorm. Door zijn gips spalk mag hij veel dingen niet doen en veel dingen lukken hem niet met 1 handje. Ik besluit er even op uit te trekken en we gaan lekker met zijn viertjes lunchen. Heerlijke smoothies, taartjes en broodjes hebben ze er! Wat een goed idee van mezelf 😉 Daarna brengen we ook nog even een bezoekje aan mijn ouders. Even wat afleiding voor hem (maar ook voor mij dus). ’s Middags gaan we naar de derby voetbalwedstrijd kijken en sluiten we de dag af met lekker even frietjes eten. We soppen de kindjes nog even af in bad. Dat is best even lastig met Sten zijn arm, zeker omdat hij nog pijn heeft aan zijn arm. Kindjes lekker op tijd het bedje in en wij genieten nog even van een avondje samen voordat Sander een weekje op zakenreis is. Netflix time it is!

Maandag 13 mei

De 1e schooldag van de week is aangebroken en zoals elke maandag breng ik zelf de kindjes naar school. Vanuit school rijdt ik direct door naar mijn werk. Meestal begin ik tussen 08.20 en 08.45 uur. Ik ben bijna twee weken niet op kantoor geweest, dus ik klets wat bij met mijn collega’s en spreek kort even alles door wat er de afgelopen weken is gebeurd. Tijd voor een bakkie koffie en ik start mijn laptop op om al mijn mails door te gaan nemen. Normaal gesproken doe ik dat op een van mijn laatste vakantiedagen. Ik vind het fijn om helemaal “bij” te zijn als ik weer de eerste dag op kantoor ben en vind het vaak zonde om een hele voormiddag mails te gaan doornemen. Maar helaas, zat de lader van mijn laptop niet in mijn laptoptas en werd ik dus gedwongen om het gewoon te laten wachten. En ik moet je eerlijk zeggen, dat beviel best goed! 🙂 Ik zorg dat ik meestal rond 17.15 uur a 17.30 uur naar huis rijd. De avonden met kinderen zijn als je werkt gewoon zo kort en het is zo hectisch. Ik schreef er al een keer eerder een leuke blog over: “Het helse avon(d)(t)uurtje!” Ik weet zeker dat het herkenbaar is voor de werkende ouder!

Dinsdag 14 mei

Vandaag begint onze gastouder ook weer na haar welverdiende vakantie. Om iets voor 8 geef ik de kids een dikke knuffel en rijd ik lekker met een (fout) muziekje op naar mijn werk. De dag begint op kantoor zoals iedere andere werkdag. Inklokken (jaja, het bestaat nog!), laptop opstarten en ondertussen een bakje koffie en kop heet water halen voor mijn thee. Bij ons op kantoor moet je zelf voor je koffie en thee / heet water betalen. En dan moet je je voorstellen dat dit in een vies plastic bekertje komt en de koffie eigenlijk niet te pruimen is! Ik vraag me weleens af… +/-  6.400 medewerkers x 4 kopjes koffie / thee per dag (wat volgens mij nog weinig is) x gemiddeld 0.12 Euro per plastic bekertje x 5 dagen per week x 46 werkweken per jaar = 706.560 EURO! Er zou dus zomaar ZEVENHONDERDUIZEND Euro binnen komen omdat wij zelf koffie en thee moeten betalen.
En dan nog 6.400 medewerkers x 4 kopjes koffie / thee per dag (wat volgens mij nog weinig is) x 5 dagen per week x 46 werkweken per jaar =5.888.000 miljoen plastic bekertjes.  En dat alleen al op het hoofdkantoor in Eindhoven. Al die bekertje gaan gewoon in een restafvalcontainer 🙁  Ik hoop dat er iemand zich in de organisatie eens buigt over deze cijfertjes. Al zou mijn berekening te grof zijn, dan nog is het gekkenwerk! Nu realiseer ik me dat in de fabriek de koffie en thee tijdens de pauzes gratis is. Dit geldt overigens niet voor het hele terrein. Bij ons in het gebouw is het gewoon full pull 😉

 

Woensdag 16 mei

Ik ben vandaag vrij en zoals elke woensdag breng ik de kindjes naar school met de auto. Normaal zou ik nu gaan sporten meteen, maar ik  heb de energie niet. Voel me nog steeds niet fit! Balen! Ik besluit lekker lopend naar school te gaan. Toch nog een beetje beweging. Thuis werk ik nog wat aan mijn blog, moet wat dingetjes voor mijn werk nog afhandelen en dan is het al weer tijd om Dae op te halen van de PeuterSpeelZaal. We doen samen nog even een boodschapje en besluiten wat lekkers voor bij de lunch mee te nemen. Een zak met verse chocolade croissantjes! Jummie… daar gaan mijn calorieën. 😉
In de middag spelen de kinderen lekker bij ons rondom de boerderij. Het is gewoon een heerlijk relaxte dag. Op het einde van de middag komen de neefjes even aan en wordt er nog volop gespeeld. Energie voor 10! Vandaag eten we een beetje op tijd en wanneer het tijd is om de kindjes in bad te doen, blijkt dat ik koud water heb. Ketel kapot…. Dat is balen! Pas 5 jaar oud, maar de pomp is gescheurd. 😐

Donderdag 17 mei

Op naar het werk. Eigenlijk een dag as usual op kantoor. Tijdens de lunch word ik al gebeld dat de ketel weer gemaakt is. Hulde aan Remeha! Zij kregen ’s ochtends een telefoontje en om 12 uur was de ketel alweer gemaakt en naar alle waarschijnlijkheid ook nog kosteloos! Wat een service! Op het werk ben ik de afgelopen maanden druk bezig geweest met het maken van een content strategie. Niet zomaar losse artikelen de wereld in gooien omdat dit past binnen de operationele processen van de marketing afdeling, maar structuur aan brengen aan de content vanuit een lange termijnvisie. Het maken van dit strategisch plan dwingt  je om na te denken over welke content je wanneer wilt publiceren, via welk online kanaal en wie de doelgroep is voor de content. Het heeft mij ontzettend geholpen om draagvlak te krijgen binnen de organisatie en om serieus marketing budget hiervoor vrij te maken. Momenteel zit ik in de staart van de eerste fase waarop ik moet gaan opleveren. Super spannend, maar ik ben zelf zo blij met het resultaat. Uiteraard verwacht ik bergen kritiek, weerstand en niet-begrijpende blikken. Dat past bij de organisatie wanneer we op marketingvlak buiten de geijkte paden gaan. In het verleden vond ik dat heel lastig om hiermee om te gaan. Je hebt kei hard gewerkt om iets goeds neer te zetten. Het liefst wil je dan een schouderklopje krijgen, lovende woorden of iets dergelijks. Niemand voelt zich fijn als er weinig positieve feedback op komt. Inmiddels heb ik wel geleerd dat alles moet indalen in de organisatie en dat dit vele maanden tijd vergt. Ik weet voor mezelf dat dit 200% de juiste weg is. Ik ben er van overtuigd dat een goede content strategie voor een organisatie noodzakelijk is om te kunnen groeien. En groeien kost nu eenmaal bakken met energie!

Vrijdag 18 mei

Vandaag komt Sander terug uit de US. Wat een feest, want de kindjes hebben papa echt gemist!  Voormiddag gaat Sten nog naar school, Dae gaat met opa “werken”. Samen de koeien voeren, het paard buiten zetten, de kippeneitjes uithalen en Isa de poes brokjes geven. Later komen de neefjes ook nog spelen. Tegen het einde van de middag komt Sander thuis. Helaas blijft de telefoon maar gaan met klanten, collega’s etc. Allemaal mensen die iets van hem willen. En dat is best lastig. Ik baal daar altijd van… Als je zo druk bent, dan is het wel zo fijn als je dan een paar uurtjes thuis ben, je ook echt een keer rust hebt. Later op de avond als de kindjes in bed liggen, kijken we een nieuwe serie op Netflix. “Safe”. We hebben 3 afleveringen bekeken en ik vind het echt een aanrader!

 

Zaterdag 19 mei

Vandaag spelen de kindjes lekker thuis. Wederom zijn de neefje hier, dus het is dolle boel op de boederij! Sander moet nog naar zijn werk. Door het weekje US, blijft zijn werk liggen, dus dat wordt weer even aanpoten. We hadden eigenlijk een BBQ gepland, maar het weer is niet al te best en doordat Sander heel de week van huis is geweest is er ook niets gedaan aan onze overkapping achter in de tuin. We kunnen daar normaal gesproken zo lekker zitten. Haardje aan, warmtelampen aan, muziekje erbij… Heerlijk! Voor nu hebben we gekozen om toch lekker een hapje te gaan eten in Heesch. “Bomenpark“… Ik ben er één keer eerder geweest met heel mooi weer. We hebben er toen fantastisch gegeten en heel mooi gezeten. De avondzon op het terras wegkijkend over het water! Super… Dit keer hebben we weer geweldig gegeten. Een echte aanrader!

Volgende week staat er weer een nieuwe weekblog voor jullie klaar. Fijne zondag & maandag allemaal!

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Een gedachte over “GIPSKAMER, THE US EN LEKKER BORRELEN | WEEKBLOG #2”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.