DE VERPAKKING LIST & BEDROG OF GEWOON SLIMME MARKETING SHIT?

I love food! Zeker wel! Maar ik ben me vaak bewust van wat ik koop in de supermarkt en wat de prijzen zijn van een liter melk en een kilo kipfilet en kan daar ook uren over praten met mensen als ik eenmaal los ga! En de supermarkt is een ideale plek om met een marketing oog de verpakkingen van de producten te scannen. Ik kan dus ook vreselijk lachen om termen als “grasboter” en  “vruchtenhagel . Vaak heb je het zelf niet direct in de gaten, maar stop eens met het bekijken van de voorkant van de verpakking. Richt je op de ingrediënten  en de voedingswaarden. Ik zeg daarmee niet dat je moet stoppen met vruchtenhagel eten, maar wel dat je je bewust wordt of het echt `vruchtenhagel` of juist suikerhagel is. 😉

Op de Nederlandse Tumblr-pagina Eerlijke Verpakkingen vind  je de recht-voor-z’n-raap taal op verpakkingen van producten. Je moet ze echt even checken. En let op de details. Sommige zijn zo leuk!

tumblr_njaxdfjmzA1u9m6afo1_500

tumblr_njaxbkJSe11u9m6afo1_1280-512x317

tumblr_njaxarfmLU1u9m6afo1_1280

tumblr_njaxaakcGP1u9m6afo1_1280

tumblr_nj59yoNwTQ1u9m6afo1_1280

 

tumblr_nj59zbicnu1u9m6afo1_540

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.