VAKANTIEVOORBEREIDINGEN EN ZIEKENHUIS | WEEKBLOG #1

Mijn eerste weekblog is een feit! Ik heb er met heel veel plezier aan gewerkt en ik moet ook eerlijk bekennen dat het gewoon lekker is om de week “van je af te schrijven”. De eerste week van mijn vakantie zit er alweer op. We begonnen met bergen was, maar er volgende direct een super heerlijke saunadag en dagen heel mooi weer. Wat een cadeautje…. De hele week is terug te lezen in deze eerste weekblog. Fijne zondag en een hele fijne Moederdag. Hopelijk worden alle mama’s een klein beetje verwend vandaag.

Zondag 6 mei

We zijn gisteren terug gekomen van een weekje vakantie. Je kunt het al raden! Bergen was… Ik ga dus snel aan het werk. Doei vakantie, hallo huishouden! 😐 De mannen gaan nog even naar het werk toe en later op de dag gaan we nog een voetbalwedstrijd kijken. Vandaag alles op tijd het mandje in, want morgen start weer de 1e schooldag na de mei vakantie.

Maandag 7 mei

Het wordt bloedmooi weer vandaag. 27 graden! Holy!! Ik besluit om de kindjes naar school te brengen en mijn vakantiedag eens goed te benutten. Sauna time it is! Ik laat Sander weten dat ik pas ’s avonds laat thuis zal komen. In deze sauna hebben ze een super goede keuken en ik heb nog veel cadeaubonnen liggen. Ik neem het er van!  😉 Uiteindelijk ben ik (al) om 19.30 uur thuis. Ik wil toch nog even de kindjes een kus geven voor het slapen gaan. Thuis werd ik begroet door Sander: “Ik wist wel dat jij niet laat thuis zou komen!” Wat kent hij me toch goed 😉

Dinsdag 8 mei

We starten de dag met een lekkere ochtend wandeling daar school. Het is weer een super mooie dag! Vandaag geniet ik lekker met mijn meisje van weer een fijne vakantiedag. We spelen lekker in de tuin. Zandbak, watertafel, trampoline en het speelhuisje. Tussendoor doen we een boodschapje en fietsen we samen een rondje door het dorp. Na school komt er een vriendinnetje van Sten spelen. Wat hebben ze een plezier. De zandbak wordt leeg geschept en gevuld met water. Eén grote moederpoel! En het zwembadje dat gevuld er naast staat, wordt niet aangeraakt. Eén nadeel, al het speelzand loopt langzaam weg in de tuin. Ach, als ze maar plezier hebben. Binnenkort maar even wat zand bij gaan halen.

Woensdag 9 mei

De kindjes gaan vandaag allebei naar school. Ik besluit lekker op de fiets te gaan. Het is heerlijk weer! Na een kus en een knuffel op school, fiets ik meteen door naar de supermarkt om wat boodschapjes te doen. Thuis drink ik even een kop koffie met mijn schoonouders, rommel wat in huis en is het weer tijd om Sten op te halen. Sten neemt een vriendje mee naar huis en het tafereel van dinsdag gaat vandaag weer door. Het laatste beetje zand wordt er ook nog uitgeschept en wederom gevuld met water. Tussendoor spelen ze met de waterpistolen en gaan ze nog even naar de boomhut bij oma in de tuin. En natuurlijk even stiekem een snoepje halen bij oma binnen. 😉  In de middag maak ik een lekkere pastasalade met gerookte kip, perzik, zoete punt paprika en cashewnootjes. Samen met een lekker stokbroodje smullen we er goed van. Einde van de middag wordt er nog een kalfje geboren. Wat blijft dat toch een mooi gezicht. Mama en baby maken het goed! Weer nieuw leven op de “boederie”… 🙂

Donderdag 10 mei

Hemelvaartsdag en een dagje lekker samen vrij! Heerlijk… Althans, er wordt door de mannen toch nog even de voormiddag gewerkt op het bedrijf. De dames blijven thuis en tutten wat. Dae smult van haar zelf uitgezochte zoete maiskolf.  Vandaag

is de verjaardag van mijn opa. “Bompa” wordt hij genoemd door de kids. Ze zijn niet thuis vandaag, dus we besloten in de middag om naar een spelmiddag van de plaatselijke voetbalvereniging te gaan. Wat een leuke dag was dat. Allerlei activiteiten voor de 

jeugd en Sten vermaakte zich prima. Ik besloot later om nog even naar “opa & oma Koeien” te gaan met Dae. Om 17 uur werd ik gebeld. Sten is van het luchtkussen gevallen en zijn arm is gebroken. Helaas kun je niet zomaar meer naar de Spoed Eisende Hulp. Het resulteerde in een paar uur wachten met een huilend kind totdat we naar het ziekenhuis konden. Sten heeft al die tijd in de auto gezeten. Verplaatsen deed teveel zeer. Uiteindelijk zijn we op de SEH na ruim 3 uur geholpen en reden we om 23.30 uur met Sten en een gips arm naar huis. Volgende week even terug om te kijken of de breuk niet verzakt is. Wat balen!

Vrijdag 11 mei

Ik ben vandaag lekker vrij en rommel wat in huis. Uiteraard liggen er bergen was. In de ochtend mag Sten (en Dae natuurlijk ook) een cadeautje uit gaan zoeken bij de Intertoys. Gewoon omdat hij zo dapper was gisteren en zijn geduld zo op de proef is gesteld. Ze kozen beide een Smoosy Mushy. Helemaal hip onder de kids kennelijk  😉 In de namiddag belt mijn oma op (Bomma) dat ze terug zijn van hun vakantie met de camper. We stappen in de auto en snelle naar Bomma & Bompa. Daar ligt een klein cadeautje op ze te wachten. Allebei krijgen ze een leesboekje over dieren. Super leuk… gewoon een tweedehandjes, maar de kindjes zijn er super blij mee. Zoals het hoort…
Vandaag werd Sten extra verwend met tekeningen, cadeautjes, snoepjes en op het einde van de dag MacDonalds. Op de terug weg brachten we nog een bezoekje aan de beste ijsjeszaak van de omgeving. KEES in Geldrop. Jummie! Het leed verzachten zullen we maar zeggen. Dae kon wel nog even lekker op de trampo springen, maar Sten moet een weekje wachten. Wat vindt hij dat toch jammer… Gelukkig kwamen er vriendjes van zijn voetbalteam om hem op te vrolijken en met hem te spelen! Wat een kanjers zeg.

Zaterdag 12 mei

We hoeven niet vroeg weg vandaag. Sten mag met zijn gips niet voetballen, dus de wedstrijden en trainingen blijven achterwegen. We besluiten wat te rommelen in huis, want in de ochtend komen ze de CV ketel schoonmaken en controleren. Sten en Sander gaan toch even naar de wedstrijd van Sten zijn team kijken. Aanmoedigen en een snoepje mag Sten uitdelen na de wedstrijd. Voor alle lieve berichtjes van alle teamleden. In de namiddag vertrekken we nog naar California. Niet in de US, maar ten noorden van Venlo. Daar ligt een heel groot glastuinbouwgebied en het bedrijf waar Sander werkt, bouwt daar momenteel aan een kas . Bijna 16 voetbalvelden groot! Zo gaaf… Aardwarmte (geothermie) is één van de oplossingen die bijdraagt aan het duurzaam reduceren van de CO2-uitstoot. Bovendien zorgt het voor een duurzame productie. Misschien dat ik jullie er later nog meer over vertel, want het is eigenlijk RETEN interessant. Ook al klinkt het wat suffig. 😉  We krijgen daar een rondleiding en gaan daarna met alle vaste medewerkers en hun partners een hapje eten. Uiteraard met asperges en verse aarbeien!

Volgende week staat er weer een nieuwe weekblog voor jullie klaar. Voor nu… een super fijne zondag en geniet van Moederdag!

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.