SUPER LEKKER EN SNEL RECEPT!

Een aantal weken geleden konden jullie op Instagram & Facebook al een foto zien van een gerecht wat ik zelf even in elkaar had “gedraaid”. Snel, makkelijk en ook nog eens super lekker. Ik beloofde jullie het recept snel te delen. Inmiddels heb ik het alweer een aantal keren gemaakt en mijn ouders snoepen er ook regelmatig van. Lees je mee?

Ingrediënten 3 personen

– 225 gram gepelde garnalen (bijvoorkeur ontdooit) (+/- 3.89 Euro)
– 100 gram gepelde rivierkreeftjes ( +/- 2.49 Euro)
– 200 gram gerookte zalm (+/- 4.49 Euro)
– blokje bouillon
– 10 stevige eetlepels chilisaus
– 3 lente / bosuien (gewone uit kan ook)
– 200 gram Crème Fraîche (+/- 0.69 Euro)
– 2 tenen knoflook of knoflookpoeder
– 3 eetlepels olie
– 250 gram verse pasta naar keuze (zelf pak ik meestal spaghetti) (+/- 1.19 Euro)

Voor dit gerecht shop ik alles bij de Aldi! Super handig…. als ik met 4 personen ben dan koop ik meestal 2 pakjes verse pasta en gebruik ik eerst meer garnalen. Vaak heb ik dan nog een hapje over voor de volgende dag  🙂

 

Bereiding: super makkelijk!

  1. olie in de wokpan en voeg de (bos)uien en (geperste) knoflook toe. Laat die 1 minuutje op gematigd vuur staan
  2. zet ondertussen een pan heet water op het vuur en breng aan de koken
  3. ondertussen voeg je de garnalen toe aan de wokpan en laat je dit 3 minuutjes op gematigd vuur staan
  4. als het water kookt, voeg de verse spaghetti toe en kook zoals aangegeven op de verpakking
  5. voeg vervolgens de rivierkreeftjes en gesnipperde gerookte zalm toe aan de wokpan
  6. direct daarna voeg je de crème fraîche, het gebrokkelde bouillon blokje en de chilisaus toe en laat je dit op een matig vuurtje pruttelen
  7. als de pasta gaar is, giet je het af en voeg je het bij je wokpan.

Simpel toch? Uiteraard kun je er een lekkere salade bij maken of wat rauwkost erbij serveren.

Smakelijk eten allemaal  🙂

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.