TIPS VOOR HET HUREN VAN EEN AUTO OP IBIZA

Ibiza is geweldig om met je eigen autootje te verkennen. Er zijn zoveel bijzondere plekjes dat een auto huren bijna een MUST HAVE is. Uiteraard biedt Ibiza ook prima mogelijkheden om met het openbaar vervoer of taxi te reizen. Ben je er dan wel van bewust dat je meer afhankelijk ben, je vaak moet wachten en het je minder flexibel maakt. Zeker met kids zijn dit precies zaken die je op je vakantie die je niet wilt hebben. Op naar het huren van een (betaalbare) auto. Hieronder deel ik mijn tips met je. Doe er je voordeel mee!

Mijn zoektocht begint maanden van te voren. Zoeken naar betrouwbare verhuurbedrijven, tips van andere reizigers (met kinderen). Het kost me tijd. Veel tijd… maar ik haal er voldoening uit en doe bergen inspiratie op.

Mijn 1e advies voor mensen met kinderen. Huur geen grote auto. Ibiza is zo compact dat het langste ritje met de taxi ongeveer 35 euro kost. Huur een klein autootje waarin je de koffers zet en pak zelf bijvoorbeeld een taxi. Dit bespaart je enorm veel geld, zeker in de wat drukkere periodes op Ibiza.

 

 

 

CarDelMar;  is één van de betere zoekmachines die de prijzen van verschillende verhuurbedrijven vergelijkt met elkaar. Je sorteert op de voordeligste prijs of op de beoordelingen van andere huurders die je voor zijn gegaan.  Voordelige prijzen en een ALL IN pakketten vind je hier. Bovendien kun je gratis annuleren, waardoor je (net zoals ik) gedurende de maanden opzoek kunt gaan naar de beste prijs, met de zekerheid dat je altijd een auto tot je beschikking hebt voor een goede prijs  😉

TIP: check goed of het verhuurbedrijf op het airport zelf zit of dat je met een shuttle service ergens naar toe gebracht moet worden. Met (jongere) kids kan dit lastig zijn is mijn ervaring. Zeker wanneer je niet zo’n kindvriendelijk reistijden hebt.

SunnyCars; een prima partij met goede aanbiedingen. Bovendien kun je er gebruikmaken van een Express Service. Dat zorgt er voor dat je in no-time beschikking hebt over je gehuurde auto. Bovendien zit je voor een all-in prijs bij Sunnycars goed. Geen extra kosten dus. Ben je niet in het bezit van een credit card, dan is het erg lastig om een auto te huren op Ibiza. Sunnycars biedt je wel deze mogelijkheid. Dit site is overzichtelijk en het zoeken naar een auto werkt makkelijk door de verschillende filters. De prijs is inclusief ongelimiteerd aantal km, WA verzekering, schadeverzekering, diefstalverzekering, dekking van eventuele glas/banden/bodem en en terugbetaling van het eigen risico.

Een aantal partijen die ik nog getipt kreeg van vrienden en zeker de moeite waard zijn om te checken:

Het loont altijd de moeite om even de site van deze partijen te checken. Mijn ervaring leert dat het in prijs best wel een centje kan schelen. En voor die besparing, kun je weer mooi iets extra’s doen op Ibiza zelf  🙂

DUCKS UNITED

Ga je voor een het huren van een auto in fully Ibiza stijl? Check dan de site van www.ibiza.ducksunited.com. Dit Nederlands stel verhuurt oude 2CV’s in een mooie Ibiza stijl. Extra handig, ze spreken dus Nederlands. Zelf heb ik geen ervaring met Ducks United, maar het staat zeker nog op mijn verlanglijstje om een aantal dagen te gaan cruisen in een 2CV!

VERDERE TIPS

  • Check je kinderstoel kosteloos in als handbagage. Dit bespaart je geld! Zelfs bij Ryanair en Transavia heb je deze mogelijkheid. Wij reizen altijd met 2 stuks handbagage (op de 2 tickets voor volwassenen). Voor onze dochter van 2 checken wij een oude kinderautostoel in en voor onze zoon checken we een buggy kosteloos in. De autostoel verpakken we in noppenfoam en plakken we dicht met tape. De rol tape gaat vervolgens mee in de handbagage voor de terug weg. Slim toch 😉
  • Vooraf reserveren van een auto kan je veel geld schelen. Als je pas een auto gaat huren op het vliegveld kost je dit beslist meer dan wanneer je het thuis online reserveert.
  • Zorg dat de hoofdbestuurder in bezit is van een creditcard (en deze ook bij zich heeft). Ook moet de creditcard op de naam staan van de hoofdbestuurder, anders heb je een probleem op de plaats van bestemming. Geloof me.. been there, done that en dat is GEEN fijn begin van je vakantie.
  • Willen je kunnen afwisselen met autorijden, dan moet je dit vooraf kenbaar maken. Zeker zul je hiervoor bij moeten betalen. Check ook dat de huurovereenkomst door beide getekend wordt, zodat je zeker goed verzekerd bent.

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.