WAAROM DAT LEEFTIJDSVERSCHIL TUSSEN ONZE KIDS?

Ik ken genoeg mensen om mee heen die elk jaar een kindje hebben mogen krijgen. En dat heeft natuurlijk voordelen. Je bent snel uit de zogenaamde luiers, je bent snel van je slapeloze nachten af. Maar ik heb ervaren dat een aantal jaren verschil tussen je kids juist ook heel prettig kan zijn.

Het verlangen naar …

Laat ik voorop stellen dat het leeftijdsverschil (bijna 4 jaar) tussen onze kids geen bewuste keuze was. Toen Sten nog een baby was wist ik zeker dat ik niet weer heel snel wilde proberen zwanger te raken. Ik vond dat genieten van 1 kleine spruit zo heerlijk, maar er veranderde ook veel in onze levens. Allebei hadden we een rijk sociaal leven, sporten allebei bijna alle dagen in de week, waren heel het weekend in de weer met voetbal en paardrijwedstrijden. Vooral in de eerste 1,5 jaar na de geboorte van Sten probeerde ik daaraan vast te houden. Al gauw ervaarde ik dat ik minder plezier kreeg om heel het weekend op touw te zijn voor een wedstrijdje en dat ik liever koos om bij mijn gezin te zijn dan mijn eigen hobby zo’n intensief te beoefenen. Toen we eenmaal de balans weer hadden gevonden, ontstond toch wel het verlangen naar een tweede kindje. Dat dit niet vanzelf gaat, weet je natuurlijk wel, maar als je dan toch zelf meemaakt hoe het is dat je zwangerschappen niet verlopen zoals het hoort, wordt het toch een ander verhaal. Meerdere keren waren we intens verdrietig, maar wisten we ook dat de natuur zich niet laat leiden.

Verdriet vs geluk

 

Ik kreeg regelmatig de vraag of we nog graag een tweede kindje zouden willen. En ik snap die vraag, maar het maakte me best verdrietig. Net voor de zwangerschap van Dae weet ik nog dat ik tegen mijn partner vertelde dat we ook gelukkig kunnen zijn en blijven met 1 kindje. We boften al zo enorm. Een fijne zwangerschap en super bevalling en een prachtig gezond manneke op de wereld mogen krijgen.

Aso verlof!

Het leeftijdsverschil wat niet zo “gepland” was, vind ik uiteindelijk echt heerlijk. Het bracht me heel veel quality time. Kilometers legde ik dagelijks af met mijn kinderwagen, samen lekker badderen, boekjes lezen en naar de kinderboerderij. Later met ons dochtertje Dae eigenlijk precies zo. Sten ging al vrij snel naar school toen Dae geboren werd. Bovendien nam ik een dikke 6 maanden verlof op bij mijn werkgever. Dat was de beste bewuste keuze die ik hierin had kunnen maken. Wat was dat een heerlijke tijd. Ik kan met recht zetten dat ik de echte baby tijd, vooral bij Dae, zo bewust heb beleefd. Mede doordat ik geen “werk zorgen” aan mijn hoofd had. Een heerlijk relaxte tijd als ik er zo op terug kijk! Ik kan het iedereen aanraden om dit te overwegen. Die tijd pakt niemand mij nog af….

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.