VROEGER WAS ALLES BETER! WELKOM TERUG 3310….

Je kent ‘m toch wel? De 3310 uit het jaar 2000? Wat ik je nu ga vertellen, ga je niet geloven. Ik kan het zelf nauwelijks bevatten. Het nieuwsitem in ons gedrukte en per post thuisgestuurde personeelsblad (dit is al retro inderdaad), maakt dat ik mijn gedachte MOET delen met jullie. Ik kan jullie met enige schaamte meedelen dat we bij ons op kantoor de Nokia 3310waarschijnlijk weer op de werkvloer gaan krijgen. Het is een feit dat wanneer je ons kantoor binnenstapt, je echt even terug de tijd in gaat. Enkele maanden geleden is “de fax” (voor de jongere onder ons: dat is zo’n grijs bakbeest. Het kan een document lezen en via de telefoonlijn verzenden. Omgekeerd kan hij een document ontvangen en afdrukken) opgehaald. Nu denk je waarschijnlijk dat deze eindelijk zou worden afgevoerd. Niets is minder waar(d)… hij staat in de kelder van het pand. Vraag me niet waarom.

Passage uit het personeelsblad

“Het grote voordeel van de mobiele telefoon is:overal bereik. Ook hebben de nieuwe telefoons een lange accuduur en is het mogelijk om internationaal zakelijke gesprekken te voeren. De telefoon mag worden meegenomen naar een externe afspraak of naar huis als het wenselijk is om mobiel bereikbaar te zijn.”

Briljant toch! Het grote voordeel van een mobiele telefoon is het overal bereikbaar zijn. Serieus??? Ben ik de enige die op de kaft van het personeelsblad heeft gekeken om te zien of het krantje toevallig niet uit de jaren ’90 was. 😉

 

Een stukje geschiedenis

Bij het schrijven van deze blog realiseer ik me maar al te goed dat een heleboel van jullie nooit een Nokia hebben gehad. Dat was way back… En voor een groot aantal volgers was dit DE eerste mobiele telefoon. Ik laat even in het midden wat het voor mij was… 😉
Nokia is een belangrijke speler in de opkomst van de mobiele telefonie. Het Finse bedrijf  starten in de jaren ‘80 met het aanleggen van mobiele netwerken en startte met de verkoop van mobiele telefoons. In de jaren negentig werden de toestellen steeds betaalbaarder, waardoor het voor iedereen makkelijker werd om een mobiele telefoon te kopen.

En dan had je de keuze tussen een Motorola of Ericsson zijn, maar het allerliefste wilde je gewoon een echte Nokia. Vanaf 1998 verkocht Nokia jarenlang de meeste mobiele telefoons. Tot 2012, de komst en vraag naar smartphones steeds meer toenam.

3310, het beste jongetje van de klas

Wat maakt die 3310 nu zo ontzettend geweldig? Naast dat je oneindig lang Snake kon spelen, doordat de batterij nooit leeg leek te gaan, deed dit toestel het ALTIJD! Niet voor niets zijn er 126 miljoen exemplaren verkocht van deze telefoon.

Comeback

Vanaf 5 juni 2017 werd de “nieuw” Nokia 3310 in Nederland weer verkocht. Een mobiele telefoon zonder slim besturingssysteem zoals Android. Je kunt ermee bellen, sms’en en misschien een simpele vorm van mobiel internet op gebruiken. Maar dat was het dan ook. Nog steeds is de 3310 een compacte, stevige telefoon met een batterijduur waarmee je in een standby modus een maand lang niet hoeft op te laden. Met deze tijdspannen, zou je met je smartphone 3 maanden bezig zijn om je time line op Facebook weer bij te werken. 😉

Doelgroep

Nokia richt ze op mensen die een tweede mobiele telefoon willen hebben. Handig voor als je bijvoorbeeld naar een festival gaat. Je dure smartphone blijft ‘veilig’ thuis en kan zo niet stuk gaan. En niet te vergeten… de grote Corporates in Nederland. Of kan het zijn dat we alleen bij ons op kantoor echt weer terug de tijd in gaan  😉

Vroeger was alles beter

Met de komst van deze 3310 op mijn werkvloer herleef ik toch een stukje jeugdsentiment. Het jaar 2000!  18 jaar geleden mensen! Het begin van een nieuw millennium, de vuurwerkramp in Enschede, de café brand in Volendam. Maar ook het jaar Jodi Bernal – Que Si, Que No, I would stay van Krezip en Walk on water van Milk. Inc. Het jaar van vriendinnenweekenden in Blankenberge, stapavonden in de Hooizolder, Westkapelle. In de tijd dat er nog volop gerookt werd in cafés, watermeloen Breezers in overvloed gedronken werden, afgeblust met wat Gold Strike, je nog een strippenkaart nodig had voor de bus  en niet te vergeten… je betaalde gewoon met de gulden! 1 gulden voor een bolletje ijs! 2 gulden voor een shotje, 2 gulden vijftig voor een Bossche bol! Nu ik er zo over nadenk… Vroeg was inderdaad alles beter! Ik had minder verantwoordelijkheden, geen zorg voor de kids, geen migraine 😉 en geen hypotheek. Laat die 3310 maar komen! Ik verheug me er eigenlijk wel op!

Binnenkort geniet ik weer van de Nokia ringtone 

Waar denk jij aan wanneer je terugdenkt aan die 3310?

 

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.