HOE WIJ AAN ONZE MEISJESNAAM KWAMEN

Tijdens de zwangerschap van ons meisje waren we het direct eens… Dit meisje zou een bijzondere naam krijgen. Kort en krachtig. Iets dat past bij de naam van ons zoontje Sten. Een hele reeks namen passeerde de revue. Ik maakte dagelijks lijsten, legden ze weg en begon een aantal dagen daarna weer volledig opnieuw. Het was een zoektocht naar de, voor ons, perfecte babynaam. Maar hoe zijn we nu tot deze bijzondere naam gekomen?

John Ewbank en Vivian Reijs

Tijdens een feestje kregen we het over een familielid van mij. Volgens vrienden van ons leek hij veel op John Ewbank. “Zijn zij niet ongeveer dezelfde leeftijd eigenlijk?” Door deze vraag pakte ik mijn telefoon en zocht op Google naar “John Ewbank”. Iemand attendeerde mij erop dat hij getrouwd is geweest met Vivan Reijs, een Lieropse. En door deze zoektocht, kwam ik er achter dat hun dochter Day heette. Direct wist ik dat dit de naam zou worden van ons meisje. Alleen niet op deze manier geschreven. Het moest worden Dee of Dae.

Twijfelkont

De maanden daarna heb ik nog zo vaak getwijfeld. Zouden we wel zo’n “moeilijke” naam moeten kiezen? Ze moet waarschijnlijk heel haar leven haar naam gaan spellen. Allemaal bedenkingen, maar telkens weer kwamen we op deze babynaam uit. Ik denk dat de twijfel ook ontstond doordat het een naam was die wij eigenlijk nog nooit eerder op deze manier hadden gezien of gehoord. Zo zocht ik wederom op internet hoe vaak de naam per jaar voor kwam. 1, hooguit 2 x per jaar in Nederland, maar dat was het dan ook. Zouden we dit wel durven? Kunnen we niet beter voor een “normale” naam gaan? Eentje die je gewoon wat vaker hoort… Uiteindelijk maakte ik nog 1 x een lijstje: Mila, Fee, Niene, Janne en nog 10 namen overwogen we voor de 10de keer. Maar eind januari werd ons meisje geboren. Daar was ze dan… Dae! Wat een wondertje….

Wennen aan haar naam

 

Ik denk dat heel onze omgeving wel heeft moeten wennen aan deze naam. Er zullen mensen zijn die het een afschuwelijke naam vinden, andere vinden het een bijzondere naam. Wanneer ik zoals vanochtend bij de bakker haar naam weer roep om naar huis te gaan, dan gaat er telkens weer een trots momentje door mij heen. Ik blijf het gewoon een super gave naam vinden. Nog steeds verliefd op deze bijzondere naam, en nog veel meer op dit lieve, mooie, pittig en bijzonder meisje. Ze heeft voor altijd ons hart gestolen…

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.