LOVE2BEMOM LOEDERMOEDERACTIE… DON’T SHOOT ME, PLEEEAAAASSEE

Vandaag ben ik kinderloos… en dat voelt alsof je op het punt staat om weg te gaan, maar je hebt telkens het gevoel dat je iets vergeten bent. Herkenbaar? Wanneer je moeder bent en ook nog diegene bent die doorgaans het meeste voor de kids zorgt, moet dit heel herkenbaar voor je zijn. Enerzijds vind ik het heerlijk om even van je “handenbindertjes” (zeker als ze jong zijn) “af te zijn”, maar anderzijds mis ik de chaos en het constante geluid om me heen.

Zaterdag

In een mooi Brabants dorpje ontwaak ik… Althans, ik word wakker geschreeuwd door de jongste telg van het gezin. “MAMAAAAAA, mijn schaap is wakker!” (wat duidt op haar wekkertje in de vorm van een schaapje). Ik pak mijn telefoon en check of ik een beetje heb kunnen uitslapen! Jawel, toch bijna een half uur langer dan de andere dagen. TOP! Mijn dag kan niet beter beginnen.
Ik besluit om maar direct met de kids naar beneden te gaan. Oh nee, wacht even… Eerst nog even de droger uitruimen en een nieuwe was aanzetten. Oh, ik kan ook nog wel even de vouwwas wegwerken, de kledingkast opnieuw sorteren en met mijn gedachte verzonken in alles wat ik nog wil doen, hoor ik op een van de slaapkamers de 1e ruzie van de dag ontstaan. Pfff… een half uur onderweg op de 1e dag van het weekend.  K
Ik besluit mijn weg toch maar naar beneden voort te zetten. In de woonkamer slinger ik de TV aan, zet Netflix op en zet de kids -als een goede loedermoeder behoort te doen- voor de TV. Ik realiseer me dat ik hiermee een stoot aan moeders achter me aankrijg die het niet verantwoord vinden om je kinderen (zeker in de ochtend) voor de TV te zetten. “Heeeeel slecht voor de oogjes, TV kijken” hoor ik ze zeggen. Laatst kreeg ik dit namelijk van een kindje te horen dat papa en mama altijd zeggen dat TV kijken heeeeeel slecht is voor de ogen. “Nee, heel de week je kind naar de Voor Schoolse Opvang, school en daarna naar de Buiten Schoolse Opvang brengen, omdat je beide allebei carrière (??) wilt maken niet? En je kind nog niet op zwemmen of een andere sport mag, omdat papa en mama heel de week heeeeel druk zijn met zichzelf is wel goed?”
Ah fin, ik loop de keuken in en besluit om voor mezelf eerst eens een lekker Latte te maken. Zittend bij het keukenraam met mijn Latte, kijk ik naar buiten. Het sneeuwt! Wat een heerlijk gevoel, even denk ik terug aan de afgelopen wintersport vakanties. Het lijkt alweer zo lang geleden.
Na het verorberen van mijn Latte, smeer ik wat boterhammetjes voor de kids en geef ze –wederom voor de TV- hun boterhammen. Gelukkig, hebben we nog steeds geen nieuwe bank gekocht!  😉
Vandaag gaan de kids met alle neefjes en nichtjes naar een Indoor Speelhal in Helmond. Wat hebben ze er zin in… En mama? Die geniet nog even van de rust. Met een muziekje aan op de achtergrond om de stilte te doorbreken, besluit ik om maar eens te beginnen aan mijn things2do lijstje. Want een van de zeldzame dagen waarop je even geen “handenbindertjes” hebt, spendeer je natuurlijk wel MAXIMUM effectief! Hop hop hop, je hebt nog 6 uurtjes om in ieder geval de helft van het lijstje af te kunnen krijgen.

Herkenbaar? Vast wel  😉

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.