RECEPT VOOR SUPER GEZONDE EN LEKKERE MUESLIREPEN (INGREDIËNTEN VERKRIJGBAAR BIJ DE ALDI)

Een aantal dagen geleden deelde ik al de foto van mijn zelfgemaakte mueslirepen. Super handig om mee te nemen! Lekker als tussendoortje of zoals ik ‘m eet… na het sporten. Wanneer ik trek heb om te snacken dan pak ik lekker een reepje bij m’n kopje thee. Heel eerlijk… M’n Lays chips Thai Sweet Chili blijft toch wel m’n favoriet ’s avonds. 😉 En weet je wat helemaal fijn is, alles is verkrijgbaar bij de Aldi en laat ik daar nu net fan van zijn.

De ingrediënten

 • 200 gram speltmeel
 • 300 gram noten (hazelnoten, cashewnoten of een gemengde mix zonder zout)
 • 75 gram geplet lijnzaad
 • 125 gram pompoenpitten
 • 4 eetlepels chiazaadjes
 • 250 gram gemixt gedroogd fruit (abrikozen, dadels, vijgen of pruimen)
 • 150 ml gesmolten kokosolie
 • 150 ml (natuurlijke) honing
 • 4 verse scharreleitjes
 • 1/4 theelepel fijn (zee)zout
 • eventueel 4 eetlepels cacao nips

Zo maak je het

 • Verwarm eerst je oven op 170 graden
 • Doe vervolgens het speltmeel, noten, zaden, pitten, chiazaadjes en het gedroogd fruit in een keukenmachine  en meng het een aantal seconden tot een heel grof mengels
 • Voeg vervolgens de kokosolie, honing, eitjes en zout toe en mix het nog heel even door elkaar
 • Wanneer je cacao nips wilt toevoegen, meng je die met een lepel er door heen
 • Gebruik een ingevette ovenschaal of bakplaat. Zelf maak ik gebruik van mijn bakplaat met bakpapier erin. Dan hoef ik minder te boenen  😉
 • Druk met de handen het mengels plat in de ovenschaal of bakplaat. Zorg dat het ongeveer 3 à 4 cm hoog is en schuif het vervolgens voor 25 minuten in de oven
 • Na het afkoelen kun je er repen van snijden.

Tip: ik verpak ze in aluminiumfolie wanneer ze helemaal afgekoeld zijn per 2 of 4 stuks en vries ze vervolgens in. Dit gaat prima! En je hebt altijd iets gezonds te snacken in huis! Ideaal…

Smakelijk en gezond smullen maar!

P.s. Non-sponsored blog!

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.