REVIEW: DE SPEELSCHUUR – DE BRANDEVOORTSE HOEVE, HELMOND

 

Bijna elke ouder is er misschien wel eens geweest. Een binnenspeelplek voor jonge kinderen. Voorheen was het niet zo mijn ding, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik graag naar de Speelschuur van de Brandevoortse Hoeve ga in Helmond.

 

Afgelopen zondag 14.00 uur

De kindjes waren druk in de weer met hutten bouwen in huis, puzzelen, tekenen etc. Na het sporten in de ochtend haalde ik snel mijn boodschappen en thuis gekomen konden we direct even lunchen. Na de lunch maakte ik zelf overheerlijke mueslirepen (het recept krijg je nog van me!).
De kids mochten kiezen wat we die middag zouden gaan doen. En zoals heeeeeel vaak werd het De Speelschuur. Bij aankomst bleek het redelijk druk, maar gelukkig waren er meer dan voldoende zitplaatsen.

 

Voor de kleine kinderen
Het fijne van De Speelschuur is dat het een volledig afgesloten ruimte is, waar kleine kinderen niet zomaar naar buiten kunnen. Voor de allerkleinste hebben ze zelfs een apart plekje waar ze lekker kunnen kruipen, klimmen, klauteren, glijden en in de ballenbak kunnen spelen. De wat oudere kinderen kunnen gebruik maken van de grote speelplek. En geloof me… die is groot! En uitdagend!
Ook staan er tal van kinderenboxen waar je de allerkleinste in kunt leggen / zetten om even te spelen.
Wat helemaal een top-service is… in de toiletten is er een aparte grote verschoningsruimte met een grote luieremmer, wastafel om direct je handen te wassen en staat er zelf een mandje met luiers, mocht je deze vergeten zijn of door je dag voorraad heen zijn.  Wat een service, toch?

 

Voor de grote kinderen

Voor deze groep is er een aparte grote en uitdagende speelplek. Het ziet er allemaal tiptop uit! Meerdere (grote) glijbanen, een enorme ballenbak met een “ballenstofzuiger”.  Deze stofzuiger zuigt alle ballen die je erin stopt op en “spuugt” ze helemaal boven in de speeltoren weer uit, zodat al die leuke gekleurde ballen over de matten weer naar beneden rollen. Super leuk! Ook is er een grote ruimte waar je met plastic blokken kunt spelen, zijn er slingers waaraan de kids kunnen vieren en zijn er kleine autootjes waar ze zich in een radend tempo op voort kunnen bewegen.

 

Voor de papa’s en mama

Naast dat ze fijne grote tafels met banken hebben, kun je hier ook lekker iets drinken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere Latte, verse muntthee of zelfs een lekker wijntje voor in de middag. Mocht je honger hebben, dan kun je een lekkere borrelplank nemen (Sten is hier helemaal weg van!). Ook hebben ze diverse vers belegde broodjes, tosti’s, uitsmijters of iets voor de nog grotere trek zoals een lekkere saté met frietjes. Wij hebben bijna alles al van de kaart geprobeerd en alles is goed en je betaalt een nette prijs.
Uiteraard is er aan de kinderen gedacht. Van een zacht broodje met jam, pannenkoeken, ijsjes, snoepjes tot een stuk vers fruit… alles is aanwezig. Als je een bezoekje brengt aan De Speelschuur dan weet je zeker dat het je aan niets ontbreekt.

 

Afgelopen zondag 16.30 uur

Een Latte, muntthee en een rood wijntje verder is het na tweeëneenhalf  tijd om naar huis te gaan. De kindjes met tegenzin overigens. Zij kunnen zich hier wel een hele dag vermaken!  Sten is bijna 7 jaar en vindt het hier echt geweldig. Sterker nog, we komen hier al bijna 6 jaar, doordat het zo geschikt is voor de allerkleintjes.

 

 

Over De Brandevoorste Hoeve – De Speelschuur 

Meer weten? Check de site.

#nosponsoring

Bron afbeeldingen: http://www.debrandevoortsehoeve.nl

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.