TODAY IT IS: SINGLE TASKING DAY!

Ik weet het zeker! Ik ben echt een super super super goede en efficiënte multitasker! Ik houd prive en zakelijk alle ballen in de lucht. Maar wat schetst mijn verbazing? Vandaag is het Single Tasking Day. Vandaag doe je één ding tegelijk. Eerst maak je de ene taak af, dan begin je pas aan de andere. Het schijn dat multitasken niet effectief is, het trekt je batterij leeg en het bezorgt je stress en brengt onrust in je leven. Nou, dat klinkt herkenbaar! Nu word ik pas echt nieuwsgierig naar single tasken! Na wat goed speurwerk, vrees ik dat ik mijn methode toch eens aan de wilgen moet gaan hangen! Wanne try?

Focus houden!

Wanneer mijn partner weer eens begint aan het tuinonderhoud, staat binnen een half uur echt alles op zijn kop. Okay, de kruiwagen staat buiten en het hortensia perkje wordt geharkt. Maar wat hoor ik na 2 minuten… de bladblazer. 5 minuten later de kantjesmaaier en weer 5 minuten later klimt hij het dak op om de goot schoon te maken. En als nu alles af zou zijn okay, maar het tegendeel is waar. Op dit soort momenten slinger ik de deur op en roep ik gekscherend: “schatje! FOCUS HOUDEN!” Allebei schieten we dan in de lach, omdat we beide donders goed weten waarom. Focussen is als toveren. Het gaat nu eenmaal sneller om je volledige aandacht te richten op 1 taak. Klaar met je taak? Voor je het weet begin je moeiteloos aan de volgende taak. Wat een verademing! Voor iedereen 😉

Hulp is altijd welkom

Waar het bij mij vaak mis gaat, is dat ik het idee heb dat ik alles zelf moet doen. Ik ben dan ook een controlfreak as it can be!  Maar heel eerlijk, moet ik perse zelf gazon maaien en tegelijkertijd eten koken en op mijn 2 kids letten of kan ook een ander wel eens het gazon maaien. En ja, dat is misschien wel niet helemaal naar mijn zin, maar is dat echt zo erg? Accept it! Dus heb ik mezelf voorgenomen dat ik na gaan denken over de zaken die ik ECHT moet doen en wat ik zal / kan gaan uitbesteden. Uiteindelijk win je meer tijd  door zaken over te dragen aan iemand anders, dan door te gaan multi tasken in de illusie dat je het dan wel voor elkaar krijgt.

Control Freak

Wellicht herken jij het als multitasker ook wel. Constant het gevoel hebben dat je iets mist. Als ik eens op een afstandje kijk naar waar het “mis” gaat, komt het in de basis dat ik een enorm control freak ben. Daardoor ben ik bang dat ik iets mis. FOMO: FEAR OF MISSING OUT. Uiteindelijk weet ik maar als te goed wat ik echt mis. Een beetje meer rust in mijn leven! Ik moet leren accepteren dat ik niet alles zelf kan. En dat hoeft ook niet.

Follow
One
Course
Until
Succesful

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.