NIET ZOMAAR ZIEK, DE MANNENGRIEP!

Oh neeee! Het is gebeurd… Geveld door de griep! De afgelopen maanden heerste er een ware griepepidemie in Nederland en bijna zonder klerenscheuren rolden we er doorheen. Tot vannacht…. De afgelopen dagen voelde ons manneke zich al niet best. Duizelig, misselijk, hoofdpijn en weinig eetlust. Maar sinds vannacht is daar een partij koorts bovenop gekomen. 

De mannengriep in zijn ergste soort

Half Nederland heeft de afgelopen maanden plat gelegen. Van de milde variant: een beetje snotteren, tot dagen flinke griep. Het is allemaal voorbij gekomen. Maar 1 variant is in mijn ogen de ergste. De mannengriep! Niet te doen als je ze mag geloven.  😉

Gaan met die banaan!

Een van de zaken die het leven als mom volledig heeft doen veranderen is je mate van ziek zijn. Eigenlijk bestaat dat niet meer. Ziek zijn en moeder zijn gaan gewoon niet samen door een deur. Alles moet gewoon doorgaan. Je kunt moeilijk de hele week chinees eten met het hele gezin als je ziek bent. Bovendien eisen de kids ook je aandacht op. Zij moeten naar school, zwemlessen, sportclubjes etc. Dus je knalt er snel 2 para’s in, gevolgd door een ibuprofen en klapt er een poederdoos make up op. Gaan met die banaan en op je laatste beetje karakter overleef jij de griep.

Maar nu… de allerergste verschrikkelijke variant van de griep: “De mannengriep”. Niet te doen! Sterven na dood, bijna doodervaring, nog erger dan bevallen, ik heb alles al eens gehoord. Kreunen, steunen, puffen, hijgen en heel het gezin om aandacht vragen zorgen ervoor dat deze mannengriep tot de ergste categorie behoort.

De waarheid van mannengriep

Helaas moet ik alle moms meedelen dat dit fenomeen ECHT bestaat. Bij mannen slaat nu eenmaal de griep heftiger toe. Oestrogeen, het vrouwelijke hormoon, zorgt voor bescherming tegen de griep. In de vrouwelijke cellen vermenigvuldigt het griepvirus zich veel minder dan in de mannelijke cellen. 

Er speelt nog een belangrijke factor. De mate waarin je tijdens je opvoeding voor elk kuchje in je bed werd gestopt, zorgt ervoor dat je dit op latere leeftijd ook sneller zal doen. Mannen die door het moeders in hun jeugdjaren, of nog erger… altijd gepamperd zijn, zullen de griep dus nog heftiger beleven.

Ik vraag me af, kan je op zesjarige leeftijd ook al zo’n mannengriep ervaren? Of word ik zelf stiekem die (schoon)moeder die haar zoon altijd te veel gepamperd heeft later? Ik weet het niet, maar 1 ding is zeker… mijn kleine manneke is echt ziek, dus een beetje pamperen hoort daar gewoon lekker bij. 😉

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.