WAT JE KUNT LEREN VAN EEN EGO MAN

Okay, het is een gewaagde uitspraak wanneer ik zeg: “1 ding heb ik zeker van je geleerd de afgelopen 10 jaar… om iets beter voor mezelf te zorgen.” Ik ben van mening dat ik veel van een een egoïstische man kan leren over de kinderen opvoeden, te zorgen voor alles en iedereen en daardoor mezelf vaak wegcijfer voor het grotere geheel. Lees manlief en gezin. 😉 

Regelmatig maak ik een soort gelijke situatie mee. De kinderen racen door het huis, het is een chaos, ik ben de politie agent om het tweetal in het gareel te houden. Bovendien ben ik ook nog met 10 dingen bezig en mijn partner kan toch gewoon een bladzijde uit de krant lezen.

“Fijne avond allemaal. Ik ga beginnen aan mijn eenmanszaak!”

“Lust je ook thee?” “Wil je ook een uitsmijter”? Het schiet continue uit mijn mond .En eerlijk is eerlijk, ik vind het ook heerlijk om altijd voor anderen te zorgen. Ik haal daar voldoening uit. Dus grotendeels heb ik zelf mijn probleem gecreëerd dat ik voor iedereen zorg, de agenda’s beheer en alles voor iedereen regel. Ik noem mezelf dan ook vaak: Manager Familiare Zaken. Wanneer ik op mijn werk vertrek, zeg ik wel eens met een grap: “Fijne avond allemaal. Ik ga beginnen aan mijn eenmanszaak!”

Nu komt alleen de grote MAAR… Ook ík vind het ooit fijn om verzorgd te worden, even aan niets hoef te denken en rustig een kopje thee kan drinken zonder dat er 2 kinderen aan me hangen. De afgelopen jaren is dat regelmatig mis gegaan. Doodop was ik dan… simpelweg om dat de batterij te vaak diep ontladen was. En dan wordt het steeds lastiger om deze batterij in goede conditie te houden.

 

Mr. Selfish

Mijn partner is druk… of beter gezegd: heeft het heel druk. Hij is opgevoed met de termen hard werken, niet lui zijn, altijd maar doorgaan en heeft vanuit zijn diepste innerlijke een ontzettende drive om overal iets van te maken. Van zijn leven, zijn carrière, het zorgen voor zijn gezin, de verenigingen. Maar toch lukt het hem om zo nu en dan alles over boord te zetten en toch iets voor zichzelf te doen. Zonder daar een schuldgevoel aan over te houden. Dat laatste is belangrijk, dus ik herhaal het nogmaals: zonder er een schuldgevoel aan over te houden.
Ik probeerde in het verleden wel eens wat meer aan mezelf te denken. Iets egoïstischer te zijn in de positieve zin van het woord, maar vaak ging dat gepaard met een enorm schuldgevoel. Met als gevolg dat ik me toch niet kon ontspannen en het vaak een averechtse werking had.

Helikopterview

Maar de laatste tijd bekijk ik het anders… Vanuit mijn helikopter kijk ik eens vaker naar de ontstane situatie. En wanneer er weer eens zo’n situatie zich voordoet, stap ik uit het moment en bekijk de situatie vanuit een ander perspectief. En sinds ik dat heb gedaan zie ik dat ik ook wel eens de boel de boel kan laten. En wat denk je… ik voel me er een stuk beter bij. De afgelopen weken heb ik zomaar op mijn dagen thuis een kop thee kunnen drinken, lekker aan mijn blogs en platform gewerkt, een Netflix serie gekeken… HEERLIJK!

Ik kan het iedereen aanraden. Just do it!

 

 

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.