BUCKET LIST…. OR NOT!

“Heb jij al een bucket list gemaakt? Ik wel! Ik wil shoppen in Milaan, een gouden ring kopen en een weekend naar New York. Er staan wel 100 dingen op”

“DOE NORMAAL! Gebruik een bucket list voor het aanbrengen van focus en visie voor de lange termijn!”

Tijdens een familie etentje kwam dit gesprek aan de orde. Ik moest er om lachen en ergens in mijn hoofd bleven deze woorden uit het gesprekje hangen. Het nieuwe jaar is net van start gegaan en iedereen zit weer vol goede voornemens. Stoppen met roken, een aantal maanden geen alcohol, fanatiek starten met sporten. En bij veel van deze voornemens en bucket lists, maar ook bij veel personen denk ik direct: volkomen kansloos! Je maakt jezelf alleen maar ongelukkiger, omdat veel zaken niet haalbaar zijn of dat het gericht is op materiële zaken. En maakt dat nu ons gelukkig?

Uit psychologisch onderzoek blijkt overigens dat spontane geluksmomenten en fijne sociale contact momenten veel beter in je geheugen blijven plakken dan gebeurtenissen die veel planning vergden. En hoewel het bijvoorbeeld op social media allemaal spontaan lijkt te verlopen, vergen al die bucketlist-momenten veel voorbereiding.

Uiteraard werd mij ook de vraag gesteld of ik al een bucket list had. Eigenlijk niet, maar ik had voor 2018 wel een mooi voornemen gemaakt. Een doel… Een minder hectisch leven leiden en dichter bij mijn gevoel blijven. En dat is al meteen een uitdaging in een gezin met jonge kinderen, een job en een partner die veel weg is en veel werkt. Een uitdaging, maar zeker wel realistisch. Dit voornemen geeft mij focus en een visie voor de lange termijn. Het helpt mij om stil te staan bij keuzes die ik (moet) maken en bij welke prestaties ik heb gehaald. Het geeft me zelfvertrouwen en ik haal hierdoor het maximale uit mijn leven.

 

Mijn voornemen en doel zorgen ervoor dat ik het beste uit mezelf zal halen. Het motiveert me om een extra stap te zetten om dit te verwezenlijken. Uiteraard laat ik je nog zien hoe ik deze doelen ga realiseren.

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.