5 GOUDEN TIPS: BETERE PRIVÉ- EN WERKBALANS

“Hoe zorg jij voor een goede balans tussen je werk en privé?” Het wordt mij zo vaak gevraagd! Mensen die mij kennen, weten dat door de hectiek in mijn leven, ik snel terugval in mijn oude partroon. Ik laat mijn leven leven. Althans, liet… Deze periode in mijn leven was alles behalve een fijne tijd en ook een reden om het roer om te gooien. Keuzes te maken waarvan IK blij werd.

Je wilt succesvol zijn op je werk, je sociale contacten onderhouden, een goede moeder zijn, zorgen voor een dagelijks gezonde voeding, jezelf ontwikkelen en nog wat ME-time hebben. Maar hoe dan? Voordat je het weet, ben je jezelf verloren. Onderweg naar het perfecte plaatje waarin je alle balletjes hoog wilt houden. Het leven gaat snel en het glipt je tussen je vingers door. Tijd om het drastisch te veranderen. Maar hoe heb ik dat in een korte periode eigen gemaakt? Ik deel je mijn gouden tips die mij geholpen hebben om de juiste balans te vinden. Heel eerlijk… ook ik verlies nog wel ooit deze focus, dus geen paniek  😉

 

“Ik heb mezelf doelen gesteld. Ik focus en zie mijn doel op de horizon. De weg en naar toe laat ik open. Linksom, rechtsom… het maakt niet uit, zolang ik mijn focus houd om mijn doel te bereiken.”

 1. Leef je leven

  Je hebt gewoon je leven. Er is geen werk leven of privé leven. De juiste balans vinden, gaat meestal over het gebrek aan tijd. De kunst is dus om beter te worden in je leven te leven. Je energie te verdelen, je tijd beter te verdelen, keuzes maken en meer te genieten van het leven.

  “Ik heb mezelf doelen gesteld. Ik focus en zie mijn doel op de horizon. De weg en naar toe laat ik open. Linksom, rechtsom… het maakt niet uit, zolang ik mijn focus houd om mijn doel te bereiken.”

 2. Plannen

  Ik zweer bij plannen. Dat past ook bij mij als persoon. Maar vraag elke succesvolle CEO of President hoe zij hun leven op orde houden en je krijgt “planning” als key word! Iedere minuut dit je besteedt aan plannen, scheelt je 10 minuten tijdens de uitvoering. Het levert je dus niet alleen rust op, ook tijd! Mooi meegenomen, toch?
  Plannen zorgt ervoor dat je goed nadenkt over het plan. Vervolgens stop je met nadenken en voer je de acties uit. Plannen is echt DE game-changer als je opzoek bent naar meer balans in je leven is mijn ervaring.

 3. Focus op kwaliteit, niet op kwantiteit

  Verminder je taken. Maar wat je doet, doe je goed. Dit vermindert de druk die je jezelf hebt opgelegd. Ik heb mezelf doelen gesteld. Ik focus en zie mijn doel op de horizon. De weg er naar toe laat ik open. Linksom, rechtsom… het maakt niet uit, zolang ik mijn focus houdt om mijn doel te bereiken. Dat helpt mij om makkelijker “nee” te zeggen en keuzes te maken. Dichter bij mijn gevoel te blijven. En dat voelt heerlijk!

 4. Genietmomentjes

  Als mijn doel is om te genieten van een moment, dan geniet ik er van. Ik kies daar bewust voor. Ik geniet van etentjes met vrieden, fijne vakanties, een bezoekje aan de sauna. Het zorgt ervoor dat mijn hoofd rustig blijft. Ik heb dat nodig. En ik geniet daar met volle teugen van. Happy thoughts, sprak ik met mezelf af. Ik laat mijn ochtend niet (meer) verpesten door een stel omhoog gevallen carrière makertjes waarbij het woordje “goedemorgen” niet uit hun mond kan komen tijdens het passeren in de bedrijfshal.

 5. Neem afstand

  Ik bekijk regelmatig op een afstand wat ik allemaal doe op een dag. En stel mezelf ook de vraag of dat allemaal perse op diezelfde dag moet gebeuren. Zeker op de dagen waarbij ik geen tijd voor mezelf heb gehad. Ik heb geen uren op een dag voor mezelf nodig, maar tien minuutjes even met een tijdschriftje en een kop thee rustig in een hoekje zitten is ook al prima om me weer op te laden voor de rest van de dag.

Ik ben heel benieuwd of je iets aan deze tips hebt 🙂

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.