DIY: HEERLIJ GLUHWEIN BEREIDEN

De feestdagen zijn achter de rug. De kerstspullen staan weer op zolder.

GluhweinGenoten van al het moois dat deze kerstperiode heeft te bieden is zeker waar. Bij deze tijd van het jaar past het maken van heerlijke zelfgemaakte glühwein perfect. Super snel en super simpel. Weg dus met de kant-en-klare flessen glühwein. Tijd voor wat glühwein inspiratie!

Wat heb je nodig:

 • 1 fles rode wijn (750 ml per fles)
 • 1 sinaasappels
 • 1/2 citroen
 • 1 kaneel stokje
 • 3 kruidnagels
 • 1 eetlepel suiker (aan te passen naar smaak)

Maar welke wijn kies je?

Voor glühwein maakt de soort of de kwaliteit van de wijn niet zoveel uit. Je kunt een goedkopere wijn prima gebruiken voor de basis van je glühwein, aangezien je met kruiden en fruit het verder op smaakt brengt. Een beetje jammer dus om een peperdure wijn hiervoor de gebruiken. Gebruik een rode huiswijn van de Lidl of Aldi. Voor 3 euro kun je hier een prima rode wijn kopen voor je eigen gemaakte glühwein. Om een beetje te smokkelen, schenk er eens een scheut rode port bij. Zo lekker!

Stap voor stap:

 1. Gebruik een grote (soep) pan. Schenk de wijn hierin en zet deze op een laag vuurtje.Zog dat je wijn nooit aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol. Dat zou jammer zijn 😉
 2. Snijd de sinaasappel en halve citroen in plakjes en voeg deze toe aan de wijn.
 3. Voeg vervolgens het kaneelstokje en de kruidnagels toe.
 4. Voeg nog een eetlepel suiker toe. Indien geweest mag je het ook wat zoeter maken.
 5. Bijna klaar! Laat het geheel nog klein uurtje op een heel laag vuurtje met de deksel erop staan.
  TIP: zelf gebruik ik vaak een sudderplaatje om er zeker van te zijn dat mijn glühwein niet aan de kook raakt. Heb je er geen, voor 3 euro scoor je een sudderplaatje bij o.a. Blokker. Een pan met een dikke bodem gebruiken, werkt ook perfect.

Bewaartip

Maak gerust iets meer. Glühwein is perfect te bewaren. Zeef je glühwein even en schenk de wijn terug in de fles met een trechtertje of bewaar het in een maatbeker met deksel. Zo kun je het prima de volgende dag weer opwarmen en geniet je nog een extra dagje van je zelf gemaakte glühwein.

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.