4 GOUDEN TIPS VOOR MINDER STRESS IN JE LEVEN

Tegenwoordig is het bijna “in”om een druk leven te leiden. Of moet ik zeggen “lijden”… We lopen er mee te koop hoe druk we het hebben. Een goede baan hebben, een goed maar vooral leuke moeder zijn, een mooie vrouw voor je partner blijven. De lat voor jezelf misschien hierin wel net te hoog leggen. En dat veroorzaakt stress. Ik herken mezelf hier enorm in. Maar met de goede voornemens van 2018 stond deze als enige bovenaan mijn lijstje. Een iets laid-back leven proberen te leiden op mijn manier.  Maar hoe dan hoor ik je denken…

Naast dat je allerlei lichamelijk kunt krijgen van teveel stress, denk aan veel ziek zijn, hoofdpijnen en slaapproblemen, kun je er mentaal een een behoorlijke dreun van krijgen. Zorg er voor dat stress in je leven niet te aanhoudt en ontspan regelmatig. Bij een goed stresslevel ben je energie en kun je goed focussen. Dat klinkt toch goed!

LACH! 🙂

Lachen is gezond! Door te lachen ontspannen je spieren in je lichaam en dat zorgt ervoor dat het stresshormoon coritsol wordt verlaagd.  Als kind lachte je bijna een half uur per dag. Wanneer je volwassen bent, daalt dit nog maar naar 5 minuten. Doe daar iets aan! Zoek leuke collega’s op of kijk af en toe grappige filmpjes op Youtube.

Het is pure mind fuck! En deze herken ik maar al te goed!

MIND FUCK

Waarom ervaren we een stressvolle situatie allemaal anders? Dat heeft voor een groot deel met onze gedachten te maken. Het is pure mind fuck! En deze herken ik maar al te goed! De stress komt vaak niet door de situatie, maar door de gedachten erover. Gedachten zijn goed te beïnvloeden. Wat helpt is om elke dag je successen te noemen. Schrijf op waar je trots op bent! Je zult zien dat je hierdoor zelf groeit!

STRUCTUREREN

Plan je dag op in verschillende delen. Zorg ervoor dat je ook voldoende tijd over hebt om lekker even te ontspannen. Tussen de bedrijven door een lekkere kop thee met een magazine erbij, vroeg in de avond even een half uur een lekker warm bad met lavendel olie nemen of even lekker sporten. Gooi niet zomaar je social media over boord. Check je social media op bepaalde momenten van de dag.

 

BEWEGING

20 minuten per dag bewegen is al voldoende om je stresshormoon te verminderen. Start je dag met een ochtendwandeling naar school, ga een boodschapje op de fiets doen en ga tijdens je werkpauze lekker een blok lopen.
En ga sporten! Je voelt je echt een ander mens! Sport een aantal keren per week op vaste momenten. Zoek een sportmaatje. Make it fun!

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.