PRAKTISCHE TIPS OM WERKEN EN KIDS IN DE OCHTEND GOED TE COMBINEREN

Zeven jaar verder en 2 kinderen rijker merk ik dat mijn leven nog meer structuur heeft gekregen. Ik kan me gelukkig prijzen dat ik een goede werk / thuis balans heb gevonden. Maar welke praktische tips hanteer ik, zodat de ochtenden rustig verlopen.

Ik deel je mijn tips  hoe ik ervoor zorg om de ochtenden gestructureerd te laten verlopen en hoe ik rust creëer voor mezelf in het vaak chaotische leven van mijn partner.  

  • De slaapkamers zijn altijd opgeruimd. Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust. Er slingeren dus geen vieze kledingstukken, speelgoed of wat dan ook rond.
  • De kledingkasten zijn overzichtelijk en opgeruimd. Regelmatig ruim ik de kledingkasten leeg. Wat niet meer past, schuift door naar familie, vrienden of naar een goed doel. Kapotte kledingstukken gaan meteen > weg!
  • De avond van tevoren leg ik alles al klaar op een vaste plek. De kleren voor mezelf, maar ook voor de kids. De verzorgde producten (tandenborstels, tandpasta’s, gel, borstels, crèmes etc) zet ik allemaal klaar op de badkamer. Iedereen heeft zijn of haar eigen plekje van de producten die ze gebruiken.
  • De avond van te voren leg ik beneden in de keuken de schooltassen klaar. Drinkbekers worden gevuld in de koelkast geparkeerd. Het fruit, brood en tussendoortje leg ik allemaal al klaar, zodat ik de ochtend direct het brood kan smeren, fruit kan snijden, bekers uit de koeling en de tas in kan pakken.
  • Schoenen, jassen, dassen, mutsen en sjaals leg ik per setje gesorteerd voor de kids klaar. Altijd op een vaste plek. Dit bespaart me veel tijd… nooit meer in de ochtend nog zoeken naar een wantje wat de dag ervoor door je peuter ergens neer is gesmeten.
  • De ontbijttafel wordt deels gedekt. In de ochtend komen dan alleen nog maar de gekoelde spullen uit de koelkast.
  • Op de dagen dat de kinderen met de auto naar school worden gebracht, zorg ik dat de auto ready to go is, voordat ik met de kinderen naar buiten ga. School/werktassen staan er in en eventueel zijn de ramen ijsvrij gemaakt, zodat ik direct weg kan.
  • Vertrek op tijd naar school. Liever een paar minuten eerder, zodat je makkelijk een parkeerplaats kunt vinden dan gehaast 3 straten verder op zoeken naar een parkeerplaatsje.

Okay, ik houd van structuur… Who cares! 😉

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.