WERKSLEUR… OF NIET?

Wellicht herken je jezelf in mijn deze blogpost. De drang naar iets nieuws, naar uitdaging, naar een kick… maar is dat eigenlijk wel zo? Of is het de drang om los te komen van de werksleur.

Zelf worstel ik al enige tijd met de gedachte:  “Is dit het nu? Moet ik hier oud gaan worden?” Na een rampzalige week op mijn werk, voor de zoveelste keer het gevoel te ervaren dat mijn werk nergens toe bijdraagt en het idee dat ik me niet meer met de vele collega’s om mee heen kan identificeren, trok ik de stoute schoenen aan. Super geëmotioneerd vertelde ik mijn leidinggevende dat ik wilde stoppen met mijn baan.

Mijn motivatie? uhhhhh…..

Die vraag heeft mij echt aan het denken gezet. Zijn al die zaken die ik  op heb genoemd reden genoeg om te stoppen met je baan.  Geen inspirerende werkomgeving, vast geroeste collega’s om me heen, een olietanker waar ik in werk in plaats van een sprinter etc. Kon mijn leidinggevende gelijk hebben als al die zaken eigenlijk helemaal niet relevant zijn om je baan voor op te zeggen. Je zou ze immers overal tegen kunnen komen. Zou het zo kunnen zijn dat wanneer je leert om te gaan met deze externe factoren je zelf kunt gaan bepalen hoe leuk jouw baan is.

Ik ga het in ieder geval proberen! Dus… doelen gesteld voor mezelf. Wat wil ik persoonlijk uit m’n job halen. Verder, als ik persoonlijk of in het team een succes te vieren hebben, doen we dat. Hoe klein ook, ik ga mijn omgeving deelgenoot maken van de zaken waar ik trots op ben. En de bobo’s die niet de moeite nemen om de medewerkers een goedemorgen te wensen… Who cares! Ik laat me niet meer (af) l(ei)ijden  door mijn omgeving. Nu is het “ME-time!”

 

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.