6 MAKKELIJKE TIPS OM JE KIDS AAN EEN LEKKEKE GEZONDE SMOOTHIE TE KRIJGEN

Regelmatig maak ik smoothies voor mezelf en mijn kinderen. Zij houden van fruit, maar hebben ook periodes gehad waarbij dit minder was. Het maken van een smoothie was dan een mooie aanvulling! Graag deel ik mijn tips met je om je kids net zo enthousiast te krijgen over smoothies.

DE TIPS:

Geef het voorbeeld
Zoals met veel dingen in het leven, geef het goede voorbeeld aan je kinderen. Drink zelf met regelmaat je smoothie in het bij zijn van de kids. Laat zien dat je het lekker vindt en er van geniet. Overdrijf hierin niet. Houd het normaal. Vertel bijvoorbeeld aan je kinderen wat er allemaal in zit. Waar het fruit groeit, waar je het gekocht hebt. Betrek ze erbij.

Samenwerken
Hoe lastig het ook lijkt, betrek je kinderen bij het bereiden van de smoothie. Laat ze kiezen wat ze in hun smoothie willen. Aardbeien, frambozen, peren, bananen. Geef ze een snijplank en een bot (kinder) mesje en laat ze de bananen klein snijden, het fruit in de blender doen en helpen met inschenken. Hoe meer je ze betrekt, hoe groter het aandeel van de kids is in het bereiden van hun eigen eten.

Make it fun
Het valt niet altijd mee om met een opstandige peuter of kleuter vast te houden aan dit punt, maar wees creatief of het gezellig te houden. Geef ze de ruimte om te knoeien en te morsen. Het kan een keertje verkeerd gaan Who cares?

Feestbeker
Kinderen vinden het fantastisch om uit een leuke beker te drinken. Zelf heb ik verschillende bekers met deksel en waar een rietje in past. Tip: bij de Action verkopen ze regelmatige leuke en hippe bekers. Laat je kids zelf hun beker uitkiezen. Soms maak ik er een knutselactiviteitje van. Dan maken we vlaggetjes van papier voor aan de rietjes of knutselen we een placemat / onderzetter voor de bekers.

Eigen recept
Laat je kids zelf hun eigen smoothie samenstellen. Ga naar een boederijwinkel, groente & fruitspeciaalzaak, supermarkt of shop samen online. Kies samen lekker fruit uit. En bedenk een leuke naam voor de smoothie die jouw kind heeft bedacht. In ons huis hebben we de Spierballen Smoothie, Mooie Meisjes Smoothie, Super Vriendjes Smoothie… Make it fun!

Gepubliceerd door

Stephanie van den Boogaard

By Stephanie van den Boogaard | @love2bemomcom. Oprichtster van LOVE2BEMOM.COM: “Sinds ik kinderen heb ben ik een enorme speurneus geworden. Zoektochten naar reizen, hotels, uitjes voor kinderen. Inspiratie op doen voor interieur metamorfoses, maar ook het combineren van kids en business. Al deze zoektochten, inspiratie en ervaringen wil ik met jou en andere ambitieuze moeders delen!"

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.